Virtual Reality spreker

Virtual Reality Learning Lab

Virtual Reality spreker

Op zoek naar een inspirerende spreker voor een studiedag, congres of symposium? Robin de Lange treedt zeer regelmatig op als Virtual Reality spreker of Augmented Reality spreker. Eerder gaf hij lezingen voor onderwijsinstellingen, bibliotheken, gemeentes, beroepsverenigingen, onderzoeksgroepen en ondernemersverenigingen.

Een aantal voorbeelden van lezingen die Robin regelmatig geeft:

  • Virtual Reality in het onderwijs: waarom en hoe?
  • Augmented Reality en de toekomst van werk
  • De toekomst van Human-Computer Interaction
  • Virtual Reality als krachtige tool voor marketing & communicatie
  • Waarom iedereen kan -en zou moeten- leren programmeren

Over Robin

Robin de Lange (1986) is de oprichter van het Virtual Reality Learning Lab. Robin heeft een MSc. in Media Technology en een bachelor in Natuurkunde en Filosofie met extra vakken in Artificial Intelligence. Hij doet sinds 2014 onderzoek aan de Universiteit Leiden naar Mixed Reality voor onderwijs en training, onder begeleiding van prof. dr. Bas Haring. Hij doceert Human-Computer Interaction bij Tilburg University en doceert zijn eigen onderzoeksvak Learning through Virtual Reality in Leiden. De prototypes die tijdens deze Honours Class worden ontwikkeld vormen een belangrijk onderdeel van zijn onderzoek.

Hiernaast is Robin sinds 2008 actief als ondernemer, voornamelijk in het onderwijs. Tijdens zijn studie was hij de eigenaar van huiswerkbegeleiding- en bijlesbedrijf Bijlesstudent, dat succesvol is overgedragen (tweemaal zelfs). Robin droeg bij aan de eerste Nederlandse MOOC op Coursera. Hij ontwikkelde verschillende apps en initieerde de WaarneemApp, een platform voor >2000 huisartsen in Nederland. Hij was de initiatiefnemer en projectleider van het Lyceo CodeLab. In 2016 richtte Robin het Virtual Reality Learning Lab op, waar sindsdien zijn focus op ligt.

CRKBO

Het Virtual Reality Learning Lab voldoet aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstituten voor kort beroepsonderwijs en is augustus 2017 voor het eerst geauditeerd op basis van de CRKBO kwaliteitsnormen opgesteld door het CPION.


Lezing: Virtual Reality in het onderwijs: waarom en hoe?

Veel mensen zijn enthousiast over de mogelijkheden van Virtual Reality als leermiddel. Bijvoorbeeld om gevaarlijke vaardigheden te oefenen en anatomie te leren in 3D.

In deze lezing laat Robin zien dat er veel meer toepassingen zijn, voor allerlei verschillende vormen van onderwijs. Én dat dit niet altijd zo kostbaar hoeft te zijn. Ook op laagdrempelige wijze kun je de beroepspraktijk in de klas halen om de lesstof minder abstract te maken.

Deze lezing is gebaseerd op het onderzoek van het VR Learning Lab en onze Masterclasses en Inspiratiedagen die door meer dan 200 professionals zijn gevolgd.

Robin wordt regelmatig geïnterviewd voor vakbladen, kranten, radio en tv


Lezing: Augmented Reality en de toekomst van werk

Hoe gaat Augmented Reality jullie werkveld beïnvloeden in de komende vijf jaar? Dat is de belangrijkste vraag tijdens deze lezing.

Het debat over Artificial Intelligence en robotisering gaat vooral over computers die autonoom problemen oplossen waar nu mensen voor nodig zijn. Maar we gaan ook steeds meer samenwerking zien tussen mens en computer. Augmented Reality speelt daar een essentiële rol en gaat ons werk flink beïnvloeden. Elektriciens die op afstand begeleid worden door experts aan de andere kant van het land. Automonteurs die werkinstructies over de motor geprojecteerd zien en internationale sales-gesprekken die ondertiteld worden.

We bevinden ons in de beginfase van een nieuw computerparadigma. Nu verschuilt de digitale wereld zich nog achter kleine schermpjes. Met VR gaat de digitale wereld steeds meer lijken op onze echte wereld. En met Augmented Reality gaan de digitale wereld en de echte wereld steeds meer mengen met elkaar. Dit biedt ruimtelijke, intuïtieve interfaces waardoor we steeds beter kunnen samenwerken met computers. Dit gaat ons productiever, creatiever en intelligenter maken dan ooit tevoren.

Om u hiervan te overtuigen neemt Robin u mee naar Stanford in de jaren ’60. In zijn Augmented Human Intellect Research Center fantaseerde Doug Engelbart over intuïtief te bedienen computers die menselijke intelligentie konden vergroten. Zijn werk was essentieel voor de komst van de personal computer, de muis en de grafische user interface. Zonder dat we er veel bij stilstaan is Engelbart’s visie uitgekomen. De tools van de pc stellen ons in staat om problemen op te lossen die we nooit voor mogelijk hadden gehouden.

Met deze geschiedenis in het achterhoofd kijken we naar de nieuwe tools die VR & AR ons (gaan) bieden. Stelt dit ons in staat om problemen op te lossen op manieren die deze jaren worden bedacht? En wat betekent dat voor jullie werkveld?


Lezing: Virtual Reality als krachtige tool voor marketing & communicatie

Virtual Reality ervaringen kunnen een zeer intense beleving zijn. In deze lezing vertelt Robin hoe je deze technieken kunt inzetten op verschillende plekken in de customer journey: van een interessante beleving van uw merk tot aan het overtuigen van een potentiële klant.

4Virtual Reality spreker / Augmented Reality spreker gezocht?

In zijn lezingen deelt Robin de kennis vanuit zijn onderzoek en de ervaringen vanuit zijn rol als onderwijsvernieuwer. Met zijn achtergrond in filosofie en grote interesse in de invloed van technologie op ons denken, probeert hij zijn publiek tot nieuwe inzichten te laten komen. Zijn sessies zijn altijd op maat gemaakt, interactief en met humor.

Hij kijkt naar grote trends, maar ook wat dat betekent voor de praktijk van morgen. Interesse in een lezing? Vul het formulier in en we sturen je de informatie die je zoekt.

[logo-carousel id=vrworkshops]

Andere diensten

Een lezing kan ook makkelijk worden uitgebreid met een Virtual Reality demonstratie of omgevormd tot een creatieve workshopHier vindt u meer informatie over de verschillende diensten die we aanbieden vanuit het Virtual Reality Learning Lab.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *